Home Jehona 21 Zoti vonon por nuk harron...

Zoti vonon por nuk harron…

E marrë prej asaj që është konsideruar predikimi më i rëndësishëm në historinë e Amerikës, predikuar nga Jonathan Edwards-i, dijetar i njohur amerikan.

Zemërimi i Perëndisë është si ujëra të mëdha që janë të bllokuara për të tashmen; rriten gjithnjë e më shumë, dhe ngrihen gjithnjë e më lart, derisa t’u jepet rrugëdalja; dhe sa më gjatë ndalohet rrjedha, aq më e shpejtë dhe e fuqishme është ecja e saj, kur të lëshohet.

Është e vërtetë se gjykimi kundër veprave tuaja të këqija s’është realizuar deri sot; janë përmbajtur përmbytjet e hakmarrjes së Perëndisë; por ndërkohë po rritet vazhdimisht fajësia juaj, dhe çdo ditë po grumbulloni më shumë inat; po ngrihen vazhdimisht ujërat, dhe bëhen gjithnjë e më të fuqishme; dhe s’ka veç mëshirës së Perëndisë, që i përmban ujërat që s’duan të ndalohen dhe shtyjnë përpara me të madhe.

Në qoftë se Perëndia ta hiqte dorën nga portat, menjëherë do të hapeshin me vrull, edhe përmbytjet e zjarrta të egërsisë dhe të zemërimit të Perëndisë do të turreshin përpara me një furi të pakonceptueshme, dhe do të vinin mbi ju me një forcë të plotfuqishme; dhe nëse forca juaj ishte dhjetë mijë herë më e madhe se ç’është, kjo s’do t’jua vlente fare për të duruar ose të qëndruar kundër atij.

“Ai që nuk beson tashmë është dënuar”

Ungjilli sipas Gjonit, kap 3

Previous articleA të janë falur mëkatet?
Next articleZëvendësi im

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments