Home Jehona 21 Zëvendësi im

Zëvendësi im

Nga Sir J. Simpson, mjek dhe shpikës i kloroformit

Kur isha student në universitet pashë një pamje të cilën kurrë s’mund ta harroj – një njeri qe po e çonin në vdekje. Duart e tij ishin të lidhura dhe të futura në pranga, fytyra e tij ishte e zbardhur krejt. Kur doli nga burgu mijëra sy ishin fiksuar mbi të.

Vallë a ofroi ndonjë nga njerëzit të vdiste në vend të tij? Vallë a doli ndonjë nga miqtë e tij përpara dhe të thoshte, “Ma vini mua litarin në grykë, se unë do të vdes në vend të tij?” Jo! Ai u ndëshkua sipas ligjit. Për shume padije? Jo; për një padije.

Kishte vjedhur çantën e të hollave të postes. Theu ligjin, prandaj humbi jetën. Pashë edhe një pamje tjetër të cilën kurrë s’do ta harroj – parashikova veten time një fajtor duke qendruar në Ditën e Gjykimit dhe duke merituar kurrgjë veçse dënimin.

Për një faj? Jo; por për shumë e shumë mekate të bëra kundër ligjeve të Zotit. Ligji i Zotit kërkon një zbatim të plotë, që unë nuk e kisha bërë dhe tani si fajtor prisja dënimin e Perëndisë. Por pashë një skenë tjetër, që ndryshon gjithçka, sepse Jezus Krishti u bë zëvendesi im.

Ai vetë mbajti mëkatet tona në trupin e tij mbi drurin e kryqit. Ai vdiq në kryq në vendin tim. Ai pësoi për fajet tona, i drejti për të padrejtët, që të na çoi te Perëndia. Dëshiroj t’ju flas juve për këtë Shpëtimtar, sepse: “nuk ka shpëtim në asnjë emër tjetër.”

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments