Home Mesazhi 9 Zëvendësi im

Zëvendësi im

Kur isha student në universitet pashë një pamje të cilën kurrë s’mund ta harroj; një njeri që po e çonin t’a ekzekutonin me vdekje. Duart e tij ishin të lidhura dhe të futura në pranga, fytyra e tij ishte e zbardhur krejt.

Kur doli nga burgu mijëra sy ishin fiksuar mbi të. A u ofrua ndonjë njeri të vdiste në vend të tij? Doli vallë ndonjë nga miqtë e tij përpara dhe të thoshte, “Ma vini mua litarin në grykë, se unë do të vdes në vend të tij?” Jo! Ai u ndëshkua sipas ligjit. Për shume padije? Jo, për një krim vetëm.

Kishte vjedhur çantën e të hollave të postës. Theu ligjin, dhe humbi jetën. Pashë edhe një pamje tjetër të cilën kurrë s’do ta harroj; përfytërova veten time duke qëndruar përpara Zotit në ditën e gjykimit, duke merituar kurrgjë tjetër veç dënimit. Për një faj? Jo, për shumë e shumë mëkate të bëra kundër ligjeve të Perëndisë.

Ligji i Zotit kërkon një zbatim të plotë, që unë nuk e kisha bërë dhe tani si fajtor prisja dënimin e Perëndisë. Por pashë një skenë tjetër, që ndryshoi gjithçka, sepse Jezus Krishti u bë zëvendësi im. Ai mbajti mëkatet e mia në trupin e tij mbi drurin e kryqit. Ai vdiq në vendin tim. Ai e pësoi për fajet e mia, i drejti për të padrejtin, që të më çojë te Perëndia. Dëshiroj t’ju flas juve për këtë Shpëtimtar, sepse nuk ka shpëtim në asnjë tjetër.

Nga Sir J. Simpson

Previous articleZëri i Dyshimit
Next articleKUR PERËNDIA FOLI SHQIP

Most Popular

NUK TË GËNJEN SYRI

S’të gënjen syri, jo Brenda pak sekondash syri thith gjithë ato imazhe. Si të jesh duke ecur në krah...

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

Recent Comments