Home Jehona 21 Vepra arti të dëmtuara

Vepra arti të dëmtuara

Një grua e cila restauron piktura të çmuara thotë që shumë vepra arti që duken të dëmtuar jashtë mundësive të restaurimit mund të shpëtohen nga ana e një eksperti.

Rebecca McLain u ka kthyer ngjyra dhe jetë pikturave të prishura me bojë vaji, duke hequr me kujdes pisllëqet dhe vernikun që i ka dalë ngjyra. Por ajo ka parë edhe dëmin që bëhet kur njerëzit tentojnë të pastrojnë veprat e tyre të artit që janë bërë pisë, duke përdorur solucionet për të pastruar furrat, ose pudrat gërryese.

Çfarë këshillon ajo? Nëse e vlerëson veprën e artit, çoje tek një ekspert i zotë për ta restauruar. E njëjta nevojë ndihet në jetët e përdhosura nga mëkati. Përpjekjet tona për të hequr qafe fajin dhe njollosjen e veprimeve dhe qëndrimeve të mëkatshme, përfundojnë shpeshherë në zhgënjim dhe dëshpërim.

Duke u përpjekur ta heqim qafe fajin, shpesh herë fajësojmë të tjerët. Në rast tjetër, dorëzohemi, me bindjen që nuk mund të ndryshojmë dot. Por ka një ekspert i cili mund të restaurojë madje njeriun më të dëmtuar dhe të përdhosur. Shumë jetë të thyera janë riparuar nga ana e tij.

Kur bëhet fjala për restaurimin e shpirtrave, vetëm Jezu Krishti mund të na ndihmojë. Jezusi tha: ‘Fryma e Zotit është mbi mua . . . ai më dërgoi për të shëruar ata që e kanë zemrën të thyer’.

Previous articleZëvendësi im
Next articleKisha Ungjillore

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments