Shkurt

Krishtlindje – 20 vjetori në Shqipëri

Në vitin 1990 u lejua për herë të parë festa e krishtlindjes nga regjimi komunist. U anulua ligji që e cilesonte predikimin fetar si “krim kundër shtetit”. Për ata që e vlerësojnë, besimi ka qënë i lirë qysh prej 2o vjetësh.

Gëzuar Krishtlindjet apo Krishtlindjen?

“Krishtlindjet” në shumës është fjala e saktë dhe nuk duhet menduar se ka dy krishtlindje (megjithëse jo të gjitha vendet e festojnë në të njëjtën datë). Krishtlindjet është një festë që zgjat më shumë se një ditë. Për ata që ndjekin kalendarin e vjetër fetar ka një proces që zgjat disa javë (duke filluar me agjërimet).

Pjesa festive e Krishtlindjes zgjaste të paktën disa ditë. Pra “Gëzuar Krishtlindjet” është një urim i saktë sepse pasqyron këtë fakt. Por edhe urimin në njëjës mund ta përdorni!

Sugjërime për dhuratat e krishtindjes:

Armikut, faljen

Kundërshtarit, tolerancën

Mikut, zemrën

Klientit, shërbimin

Të gjithëve,dashamirësinë

Fëmijëve,shëmbullin e mirë

Vetvetes,respektin

Oren Arnold

Dy Citime

I vetmi njeri vërtetë i verbër në kohën e krishtlindjes është ai që s’ka krishtlindjen në zemrën e tij.

Helen Keller, lindur e verbër dhe memec, autore dhe arsimtare.

Kur ishim fëmijë, kemi qënë plot mirë­ njohje ndaj atyre që na mbushnin “çorapet” në kohën e festave të fundvitit. Por përse sot nuk jemi mirënjohes Perëndisë për këmbët brenda çorapëve tona?!

G.Cesterton, shkrimtar dhe poet anglez

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments