– SHKURT –

Rrugë pa kryer

Dëshpërimi kthehet për të më tunduar…. Bota duket e shëmtuar, e keqe, dhe pa shpresë. Ja, kjo është britma e dëshpërimit e një plaku i cili do të vdesë në dëshpërim! Zhan-Pol Sartri, ateist dhe filozof shumë i njohur (duke folur një muaj para vdekjes). ……………………….

Formula e Paskalit

Në zemrën e çdo njeriu gjendet një boshllëk me trajtë Perëndie, i cili nuk mund të mbushet nga asnjë gjë e krijuar, por vetëm nga Perëndia, Krijuesi, i cili njihet përmes Jezu Krishtit. Blejz Paskali, matematikan francez. ……………………….

A ekziston Perëndia?

Disa thonë se është e pamundur të vërtetosh ekzistencën e Perëndisë. Por nëse kjo është e vërtetë, nga e dinë ata? A ka ndonjë provë që të vërtetojë se është e pamundur të vërtetosh ekzistencën e Perëndisë?

John Blanchard, shkrimtar dhe teolog anglez.

Previous article“Jam Ateist!”
Next articleVitrinë Libri

Most Popular

NUK TË GËNJEN SYRI

S’të gënjen syri, jo Brenda pak sekondash syri thith gjithë ato imazhe. Si të jesh duke ecur në krah...

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

Recent Comments