Home Jashtë Kategorie Qytet i Vogël Betlehem

Qytet i Vogël Betlehem

Qytet i Vogël Betlehem
Sa shumë i heshtur je.
Yje të qetë ndriçojnë nga qiejt
Mbi ty ndërsa ti fle.
Në rrugët e tua të errëta
Një dritë e re u gdhi
Se shpresë e gjithë njerëzve
Ka lindur sot tek ti.


O yje të mëngjesit
Të këndojmë me ju dhe ne.
Lavdi në qiell Atij që sjell
Pajtim gjithë njerëzve.
U lind nga një virgj’reshë
Këtë natë Zoti vetë
Me çfarë habi këtë çudi
E shihnin engjëjt krejt.

Ashtu si erdhe qetas Ti
Atë natë në Betlehem,
Dhe kjo dhuratë që zbret nga lart
Tek zemrat tona vjen.
Askush nuk e dëgjon atë
Por në këtë botë plot faj
Fajtorët i pranon tani
Që kthehen prapë tek Ti.

O djalë i shenjtë o djalë hyjnor,
Zbrit poshtë në vatrën tonë.
Çdo faj dëbo, çdo gjë ndrysho,
Që të rrosh tek ne gjithmonë.
Me gëzim atë lajm dëgjuam
Që engjëjt na kanë sjellë.
Na u zbulo tek ne bano
O Zot Emanuel.

Previous articleKUR PERËNDIA FOLI SHQIP
Next articleJini Mirënjohës!

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments