HomeJehona 25Pyetje provokuese

Pyetje provokuese

Filozofi Ravi Zacharias po fliste në një emision radioje për besimin e tij fetar, kur mori nga një radiodëgjuese një pyetje provokuese: “A kam unë të drejtë të abortoj fëmijën?” pyeti ajo.

Ravi u përgjigj: “Shpeshherë njerëzit e marrin inat Zotin duke e akuzuar për padrejtësi, dhe i kërkojnë llogari se pse një njeri gëzon një jetë të gjatë, ndërsa tjetri ka vetëm një jetë të shkurtër.”

Dhe pastaj iu drejtua dëgjueses: “Pyetja ime për ju zonjushë është kjo: Kur ti bëhesh kompetente të vendosësh se kush do rrojë dhe kush do vdesë në barkun tënd, e quan të drejtën tënde morale, ndërkohë kur Perëndia bën të njëjtën gjë e quan atë të poshtër.

A më shpjegon dot këtë kontradiktë?” Dëgjuesja ia ktheu me inat, por s’kishte kurrfarë përgjigje.

Previous article
Next article

Most Popular

Recent Comments