Home Jehona 33 Predikuesi i Titanikut

Predikuesi i Titanikut

Një nga pasagjerët e Titanikut ishte predikuesi i njohur Xhon Harpër (John Harper). Thuhet që ai vuri vajzën e tij gjashtëvjeçare në varkën e shpëtimit dhe lëvizi nëpër anije duke u folur njerëzve për nevojën të përgatisnin shpirtrat e tyre për përjetësinë.

Kur më në fund u detyruar të hidhej edhe Xhoni në ujëra të akullta, ai pyeti një tjetër: “A është i shpëtuar shpirti yt?” Ndaj të cilit ai burri u përgjigj jo. Xhoni e udhëzoi: “Beso në Zotin Jezus Krisht dhe do të shpëtohesh!”, pastaj i dhuroi atij jelekun e shpëtimit dhe shtoi, “Ti ke nevojë për këtë më shumë sesa unë”.

Atë natë Xhon Harpër humbi jetën e tij, por një nga të mbijetuarit e Titanikut ka thënë që falë fjalës së Xhonit, ai vuri besimi te Zoti atë natë. Shumë të mbijetuar dëshmuan që ndërsa Titaniku po fundosej, orkestra vazhdoi të luante muzikë deri në fund.

Një nga këngët e fundit që u dëgjua ishte: “Më afër teje, o Zot, më afër teje”.

Most Popular

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...

Recent Comments