Home Jehona 23 Mrekullitë e Krishtlindjes

Mrekullitë e Krishtlindjes

Fjala ‘mrekulli’ është mënyra më e mirë për të përshkruar historinë e Krishtlindjes. Në fakt, kishte disa mrekulli që përbënin Krishtlindjen e parë.

Mrekullia e Nënës së Virgjër

Është një mrekulli, sigurisht, që Maria, nëna e Krishtit, ishte e virgjër. Bibla e shenjtë është shumë e qartë. Një engjëll i Zotit, i quajtur Gabriel, i njoftoi Marisë se ajo do të ishte nëna e Krishtit, se biri i saj do të quhej Biri i më të Lartit dhe se ky bir do të ngjizej në të jo me anë të mënyrave njerëzore por nëpërmjet Frymës së Shenjtë të Perëndisë. Krishtlindja ka të bëjë me mrekullinë e nënës së virgjër.

Mrekullia e ëndrrës së Jozefit

Është një mrekulli gjithashtu që Jozefi e besoi Marinë. Është e vështirë për një burrë që të kuptojë se si e fejuara mund të jetë shtatzënë pa të. Por edhe Jozefin e vizitoi gjithashtu një engjëll i cili i tha atij se djali do të quhej Jezus, sepse ai do të shpëtonte popullin e tij nga mëkatet e tyre. Kujdesi i vazhdueshëm i Jozefit për Marinë dhe fëmijën e saj është një mrekulli.

Mrekullia e Bethlehemit

Është një lloj mrekullie që ai lindi në Betlehem (vendi që u parashikua nga profetët për lindjen e Krishtit). Prindërit e tij, për më tepër, ishin banorë të Nazaretit, katër ditë udhëtim për në veri. E vetmja gjë që shkaktoi këtë udhëtim në momentin e fundit është urdhri nga August Çezari që të gjithë të shkonin në vendlindjen e të parëve për regjistrim.

Përderisa Jozefi ishte pasaardhës i drejtpërdrejtë i Mbretit David, ai u kthye në qytetin ku mbreti David kishte lindur. “Dhe ti, Bethlehem, tokë në Jude, nuk je aspak më e parëndësishmja ndër princat e Judesë, sepse nga ti do të dalë një udhëheqës, që do të kullotë popullin tim, Izraelin” (Mateu 2:2-4; që citon nga Mikea 5:2).

Mrekullia e engjëjve lajmëtarë

Është mrekulli që në natën kur lindi Jezusi, barinjtë panë një vizion engjëjsh në qiell. Jo vetëm që panë këta engjëj, por ata i sigurojnë barinjtë se shpëtimtari i premtuar kishte lindur në Bethlehem. “Mos druani, sepse unë po ju lajmëroj një gëzim të madh për të gjithë popullin; sepse sot në qytetin e Davidit lindi për ju një Shpëtimtar, që është Krishti, Zoti.

Dhe kjo do t’ju vlelë si shenjë: ju do të gjeni një fëmijë të mbështjellë me pelena, të shtrirë në një grazhd” (Lluka 2:10-12” “Lavdi Perëndisë në vendet më të larta, dhe paqe mbi tokë njerëzve mbi të cilët qëndron mirëdashja e tij!” (Lluka 2:14)

Mrekullia e yllit

Është mrekulli që, kur foshnja Jezus lindi, ylli i tij shkëlqeu fort në qiellin e dimrit. Kjo ndodhi në mënyrë që dijetarët nga Lindja ta shihnin atë dhe ta kuptonin se ai shënonte lindjen e mbretit të judenjve. Është një mrekulli që këta dijetarë dhe shërbëtorët e tyre udhëtuan mbi kurrizin e deveve afërsisht 1600 km për të parë Fëmijën.

Që ata të sillnin ar, temjan dhe mirrë. Që ylli i drejtoi ata pikërisht te shtëpia ku familja e shenjtë po jetonte. Që këta princa të pasur të bien me fytyrë mbi dyshemenë e ndotur para Fëmijës së vogël. Këto janë mrekullitë e yllit.

Mrekullia i mishërimit

Mrekullia më e madhe e Krishtlindjes është se ky i porsalindur është Zoti që hyri në botën tonë. Apostulli Pal e shpreh në këtë mënyrë: “[Jezu Krishti] i cili, edhe pse ishte në trajtë Perëndie, nuk e çmoi si një gjë ku të mbahej fort për të qenë barabar me Perëndinë, por e zbrazi veten e tij, duke marrë trajtë shërbëtori, e u bë i ngjashëm me njerëzit” (Filipianëve 2:6-7).

Është një mrekulli mahnitëse, një mrekulli që i habiti shumë kohë më parë si Marinë ashtu edhe Jozefin, pjesëmarrës në këtë mrekulli. Dhe në këtë foshnje të sapolindur shohim mrekullinë e mrekullive. Ne madje e dimë qëllimin e kësaj mrekullie të mishërimit.

Engjëlli i kishte thënë Jozefit: “Ti do t’i vësh emrin Jezus, sepse ai do të shpëtojë popullin e tij nga mëkatet e tyre” (Mateu 1:21). Historia e Krishtilindjes vazhdon pas Bethlehemit. Kjo foshnjë rritet për t’u bërë burrë dhe natën para se të tradhtohej ai mori bukën, e bekoi atë dhe thotë se është mishi i tij. Ai mori verën e bekoi dhe thotë se është gjaku i tij. Dhe pikërisht të nesërmen mishi i tij u shpua dhe gjaku i tij u derdh për të na shpëtuar ne nga mëkatet tona.

Most Popular

NUK TË GËNJEN SYRI

S’të gënjen syri, jo Brenda pak sekondash syri thith gjithë ato imazhe. Si të jesh duke ecur në krah...

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

Recent Comments