HomeJehona 25Mrekullia e lindjes

Mrekullia e lindjes

Kështu e kanë përshkruar shkrimtarë të shumtë lindjen e një fëmije, si një mrekulli e vogël. Dhe sa më shumë mësojmë për sekretet e formimit të një jetë të re, aq më tepër zë vend kjo fjalë.

Vetëm pas dymbëdhjetë javëve të para të rritjes së fëmijës në barkun e nënës, mund të dëgjohet rrahja e zemrës duke përdorur një pajisje të posaçme elektronike. Të gjitha organet dhe indet duke përfshirë zemrën, mushkëritë, trurin, sistemin e tretjes, veshkat dhe organet e riprodhimit janë formuar dhe kanë zënë vendet e tyre të duhura.

Tani mungon vetëm koha: duhen edhe gjashtë muaj të tjerë për rritjen e foshnjës. Kur foshnja lind, ajo ka 305 kocka por disa prej këtyre shkrihen e bashkohen ndërsa fëmija rritet, duke lënë 200, që lëvizen nga 650 muskuj dhe 100 nyja.

Secila prej këtyre është formuar në mënyrë të tillë që të funksionojë në harmoni të përsosur me gjithë të tjerat. Mund të propozohet se qeniet njerëzore janë organizmat më kompleksë mbi planetin tonë. Në trupin e njeriut ka miliarda qeliza.

Dhe po qe se kjo nuk ta merr mendjen, atëherë deklarata e mëposhtme nga Linus Pauling, i cili ka fituar dikur çmimin Nobel, ka për të të bërë të mendohesh mirë. Ai tha që një qelizë e vetme e gjallë në trupin e njeriut ‘është më e ndërlikuar sesa qyteti Nju Jork.’ Disa njerëz mendojnë se jeta është thjesht produkti i rastësisë së verbër.

Po si mund të besohet kjo gjë kur ne shohim mrekullinë e një foshnje të porsalindur?

Previous article
Next article

Most Popular

Recent Comments