Home Jehona 23 Meditim- Një dritë në errësirë

Meditim- Një dritë në errësirë

Një artist po pikturonte një peisazh dimëror. Dëbora mbulonte tokën dhe pishat. Nata po afrohej, dhe peisazhi ishte i mbështjellë nga muzgu. Një kasolle prej druri mezi dukej në hije. E gjithë skena ishte plot zymtësi. Atëherë artisti përdori disa ngjyra të verdha për të vënë ndriçimin e gëzuar të një llambe në një nga dritaret e kasolles.

Ajo dritë e vetme, e cila lëshonte rreze të arta që reflektoheshin në dëborë, transformoi krejtësisht përshtypjen e lënë nga piktura. Në krahasim me errësirën e ftohtë të pyllit që e rrethonte, ajo dritë në dritare krijoi një ndjenjë të ngrohtë sigurie.

Ajo që ndodhi mbi atë kanavasë është një portretizim i spikatur i asaj që ndodhi mbi kanavasën e historisë para 2000 vjetësh. Kur Jezu Krishti lindi në ahur në Betlehem, një dritë u vendos në këtë botë të ftohtë dhe të errësuar nga mëkati.

Apostulli Gjon dëshmoi: “Në atë ishte jeta, dhe jeta ishte drita e njerëzve”. Gjatë kësaj kohe, ndërsa festojmë lindjen e Krishtit, le të kujtojmë se sa më e çelët është kjo botë sepse ai hyri në të. Jezu Krishti deklaroi, “Unë jam drita e botës; kush më ndjek nuk do të ecë në errësirë, por do të ketë dritën e jetës”.

A ka ardhur drita e Jezu Krishtit në jetën tuaj?

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments