Home Jehona 29 Lutja për Vitin e Ri

Lutja për Vitin e Ri

O Zot, Jepna një vit të ri. Jo thjesht një numër të ri, por një vit vërtet të ri. Jepna një vit të ri plot me ide të reja dhe na përtëri idetë e vjetra.

O Zot, jepna një vit të ri. Viti që sapo shkoi ka qenë i vështirë për disa nga ne. Ka patur probleme që nuk i kemi përballuar aq mirë. Jepna një ndriçim më të mirë shpirtëror që të na ndihmojë t’u bëjmë ballë sfidave, dështimeve dhe zhgënjimeve që do të vijnë gjatë Vitit të Ri.

O Zot, jepna një vit të ri. Jepna një vit të mbushur me mundësi të reja. Ndihmona të mbahemi fort pas gjërave të vjetra por të vyera si dhe të shkëputemi prej gjërave të vjetra që tashmë e kanë përmbushur qëllimin e tyre apo që thjeshtë nuk kanë vlerë.

O Zot, jepna një vit të ri. Jepna një vit që nuk kontrollohet nga frika. Një vit, në të cilin të mos kemi frikë.

O Zot, jepna një vit të ri. Jepna një vit të mbushur me dashuri. Dashuri për njëritjetrin. Dashuri për Mbretërinë Tënde. Dashuri për ata që janë në nevojë.

O Zot, jepna një vit të ri. Ndihmona t’i lëmë gjërat e së shkuarës në të shkuarën. Ndihmona të shohim përpara. Ndihmona të ecim përpara me besim dhe kurajë, me përulësi dhe mirësi.

O Zot, jepna një vit të ri. Ndihmona këtë Vit të Ri të ecim me Ty dhe të mos ecim në rrugë të gabuara.

Most Popular

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...

Recent Comments