HomeJehona 33Libra nga Gjon Blanchard

Libra nga Gjon Blanchard

A beson Perëndia te ATEISTET?

Me titullin ngacmues ky libër konsiderohet si vepra kryesore e Gjoni Blaçardit. Libri ‘A Beson Perëndia Te Ateistët?’ ka fituar disa çmime dhe jep një pamje të gjerë mbi problemin e mosbesimit. Dr. Gjon nxjerr në pah gabimet e humanizmit shekullar, materializmit, dhe relativizmit, dhe tregon pse shkenca e vërtetë dhe feja e vërtetë nuk janë armiq, por miq.

A e ka hequr qafe shkenca Perëndinë?

Shkenca dhe feja janë dy nga ndikimet më të përhapura që bota ka njohur ndonjëherë. Ideja se shkenca dhe feja janë në kundërshtim ka ekzistuar për një kohë të gjatë, por a ka ndonjë bazë të qëndrueshme? Ky libër na tregon se si mund të kuptojmë marrëdhënien e shkencës me fenë dhe nëse në të vërtetë janë në kundërshtim me njëra-tjetrën apo jo.

JEZUSI, gjallë apo vdekur?

Besueshmëria e Krishterimit varet nga një pyetje e drejtpërdrejtë: A u kthye Jezu Krishti prapë në jetë disa ditë pasi të kishte vdekur e të ishte varrosur? Në këtë botim dinamik, John Blanchard shqyrton provat, vlerëson alternativat, zbulon teoritë e kons-piracionit dhe tregon se pse pyetja ka vetëm një përgjigje bindëse.

Pse erdhi Jezusi në Tokë?

Kush ishte ky Jezus? A e dimë në të vërtetë se kur ka lindur? A kishte ndonjë qëllim të veçantë për lindjen e tij? Në këtë libër të mrekullueshëm John Blanchard çjerr mitet dhe ‘na e tregon të vërtetën siç është’. Ja cila është historia e vërtetë, e vërteta e gjallë që ka ndryshuar rrënjësisht jetë të panumërta përgjatë shekujve .

Përse kryqi?

Pse ky simbol nuk ka reshtur së qëni kaq universal dhe popullor? A kishte ndonjë gjë unike në kryqëzimin e Krishtit? Pse u ekzekutua Ai me vdekje? Ky libër i cili u jep përgjigje këtyre pyetjeve dhe shumë më tepër. Ai sjell në dritë faktin madhështor që, në vdekjen e Jezusit në atë kryq, gjendet shpresa jonë e vetme për faljen e të gjitha mëkateve tona dhe jeta e përjetshme.

Për ku shkojmë që këtej?

Libri zbulon idetë heretike që kanë mashtruar miliona njerëzit gjatë shekujve dhe na tregon qartësisht të vërtetat që kanë një themel shumë herë më të sigurtë se sa ndonjë pikëpamje njerëzore. Mbi gjithçka, ai na tregon se si të përballojmë fundin e jetës jo me pasiguri apo me frikë, por me siguri dhe gëzim.

Most Popular

Recent Comments