Home Jehona 21 Kryqi i Rembrantit

Kryqi i Rembrantit

Tre kryqet është një pikturë e famshme e Rembrantit. Ata që e shohin përqendrohen fillimisht te kryqi në qendër ku vdiq Krishti. Pastaj shohin turmën e mbledhur rreth kryqit.

Atyre u bëjnë shumë përshtypje veprimet dhe shprehjet e ndryshme në fytyrë të njerëzve të përfshirë në krimin e tmerrshëm të kryqëzimit të Birit të Perëndisë.

Në anë të pikturës është një figurë tjetër, pothuajse e fshehur në hije. Kritikët e artit thonë se kjo është një paraqitje e vetë Rembrantit, sepse ai e kuptoi që me mëkatet e tij edhe ai bëri që Jezusi të gozhdohej në kryq.

Previous articleVezët e kuqe
Next articleFitorja e Pashkës

Most Popular

NUK TË GËNJEN SYRI

S’të gënjen syri, jo Brenda pak sekondash syri thith gjithë ato imazhe. Si të jesh duke ecur në krah...

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

Recent Comments