Home Jehona 21 Kisha Ungjillore

Kisha Ungjillore

Çfarë u mësojmë fëmijëve?

 1. Ne i mësojmë fëmijët që i ka krijuar Zoti dhe që jeta e tyre është shumë e vlefshme.
 2. Ne i mësojmë fëmijët që Zoti nuk bën dallim por ka dashuri për çdo fëmijë.
 3. Ne i mësojmë fëmijët të duan familjen sepse Zoti është ai që e krijoi familjen.
 4. Ne i mësojmë fëmijët të lexojnë Biblën sepse ajo është fjala e Perëndisë.
 5. Ne i mësojmë fëmijët të mos vjedhin, të mos gënjejnë dhe të mos zihen sepse këto janë mëkate.
 6. Ne i mësojmë fëmijët të kërkojnë falje kur bëjnë gabime, sepse kështu na mëson Krishti.
 7. Ne i mësojmë fëmijët të falin të tjerët, sepse kështu na mëson Krishti.
 8. Ne i mësojmë fëmijët të luten për familjen e tyre, për shokët e tyre dhe për vendin e tyre.
 9. Ne i mësojmë fëmijët për Jezus Krishtin, sepse ai është shpëtimtari i botës, dhe i fëmijëve.
 10. Ne i mësojmë fëmijët që ekziston një qiell sepse kështu ka predikuar kisha për 2000 vjet duke u bazuar në fjalët e vetë Jezu Krishtit. Besimi në ekzistencën e qiellit jo vetëm që nuk është e dëmshme, por përkundrazi i jep shpresë fëmijës që jeta e tij në këtë botë ka një qëllim edhe që Zoti po kujdest për të nga lart.
 11. Ne i mësojmë fëmijët ngaqë Jezus Krishti na tha: “Lërini fëmijët të vijnë tek unë dhe mos i ndaloni sepse e të tillëve është mbretëria e Perëndisë”.

Most Popular

NUK TË GËNJEN SYRI

S’të gënjen syri, jo Brenda pak sekondash syri thith gjithë ato imazhe. Si të jesh duke ecur në krah...

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

Recent Comments