Home Jehona 29 Këngët e Krishtlindjes

Këngët e Krishtlindjes

Këngët e Krishtlindjëve ose “Carols” (kerëllz) siç i quajnë në anglisht, janë disa nga këngët më të bukura e më të ndjera që janë krijuar ndonjëherë. Në kishat shqiptare gjatë festës, mund të dëgjoni përkthimet e tyre të kënduara me kor ose nga gjithë pjesëmarrësit që vijnë në kishë.

Një nga këngët festive më e njohur, dhe që vë në dukje rolin e engjëjve në lindjen e krishtit është

Na Këndojn’ Engjëjt E Tij:

Na Këndojn’ Engjëjt E Tij,

Lavdëruar Mbret’ i ri;

Qoftë paqe sot në botë,

Dhe ndër njerëzit pëlqim

Erdhi Krishti!

Pra gëzohu;

Me korin qiellor bashkohu

 

Jepni me engjëjt lavd’rim,

Se u lind në Betlehem. (x2)

 

 

Princ’ i paqes ësht’ Ai,

Djell’ i drejtësis’ për dhe.

Drit’ e jetë po na sjell

Nga shtëpia jonë në Qiell.

Krishti la lavdin’ e Tij;

Sot u bë porsi njeri;

 

 

Ky prej mishit na u lind;

Të rrojmë ne nga Frym’ e Shenjt’ (x2)

Previous articleBETLEHEMI SOT
Next articleEngjëjt e Krishtlindjes

Most Popular

NUK TË GËNJEN SYRI

S’të gënjen syri, jo Brenda pak sekondash syri thith gjithë ato imazhe. Si të jesh duke ecur në krah...

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

Recent Comments