Home Jehona 37 Kënga festive

Kënga festive

Qytet i vogël Betlehem

Sa shumë i heshtur je.

Yje të qetë ndriçojnë nga qiejt

Mbi ty ndërsa ti fle.

Në rrugët e tua të errëta

Një dritë e re u gdhi

Se shpresë e gjithë njerëzve

Ka lindur sot tek ti.

 

O yje të mëngjesit

Të këndojmë me ju dhe ne.

Lavdi në qiell Atij që sjell

Pajtim gjithë njerëzve.

U lind nga një virgjëreshë

Këtë natë Zoti vet

Me çfarë habi këtë çudi

E shihnin engjëjt krejt.

 

 

Ashtu si erdhe qetas Ti.

Atë natë në Betlehem,

Dhe kjo dhuratë që zbret nga lart

Tek zemrat tona vjen.

Askush nuk e dëgjon atë

Por në këtë botë plot faj

Fajtorët i pranon tani

Që kthehen prapë tek Ti.

 

 

O djalë i shenjtë o djalë hyjnor,

Zbrit poshtë në vatrën tonë.

Çdo faj dëbo, çdo gjë ndrysho,

Që të rrosh tek ne gjithmonë.

Me gëzim atë lajm dëgjuam

Që engjëjt na kanë sjellë.

Na u zbulo, tek ne bano

O Zot Emanuel.

Filip Bruks (1835-1893)

Previous articleGëzuar Krishtlindjet !
Next articleKËNGË MAGJIKE

Most Popular

NUK TË GËNJEN SYRI

S’të gënjen syri, jo Brenda pak sekondash syri thith gjithë ato imazhe. Si të jesh duke ecur në krah...

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

Recent Comments