Home Jehona 23 Kënga e Krishtlindjes

Kënga e Krishtlindjes

Një Natë kur ca barinj të thjeshtë

Mbi tufat bënin rojë,

Një engjëll u afrua

dhe lavdia i rrethoi.

 

Mos kini frikë, tha ai,

Se u tmerruan shumë ata,

“Një lajm të mirë dhe gëzim të madh,

Ju sjell për botën mbarë!”

 

Për ju u lind një Shpëtimtar,

I shtruar në Betlehem,

Jezusi Zoti Perëndi

tek ju si foshnjë vjen.

 

Atëherë bashkë me engjëllin

U dukën plot gëzim,

Shumica engjëjsh

që e lavdëronin Perëndinë.

 

Lavdi në më të lartin qiell,

Dhe paqja qoftë mbi dhe,

Shpëtimi dhe pajtimi sot,

Të gjithë njerëzve.

Përkthyer nga anglishtja,

“While Shepherds watched their flocks by night”,

bazuar mbi Ungjillin Sipas Lukës.

Previous articleUngjilli
Next articleKë do të dëgjoni në 2009-ën?

Most Popular

NUK TË GËNJEN SYRI

S’të gënjen syri, jo Brenda pak sekondash syri thith gjithë ato imazhe. Si të jesh duke ecur në krah...

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

Recent Comments