Home Jehona 24 John Newton

John Newton

Xhon Njutoni ka lënë gjurmë në histori si një predikues i zjarrtë dhe një njeri human i cili luftoi kundër tregtisë së skllevërve. Në moshë të re ai kishte marrë pjesë si marinar në këtë tregti si dhe kishte përfunduar vet si skllav në afrikë për një periudhë kohe.

Ndonëse kanë kaluar më shumë se dy shekuj që kur u zhvilluan këto ngjarje, historia e kthimit të Xhonit në rrugën e Zotit është mbresëlënse. Kishat në mbarë botën njohin emrin e Xhon Njutonit edhe për një arsye tjetër.

Ai është autori i njërës prej këngëve më të kënduara të të gjitha kohëve, e titulluar në gjuhën angleze Amazing Grace, që do të thotë Ç’hir Madhështor. Vijon teksti i përkthyer i kësaj kënge:

Ç’hir Madhështor Shih Sa Gëzim

Që një mjeran shpëtoi.

Dikur pa shpres’ e në verbim,

Tani shpëtim shikoj.

Ky hir m’ tregoi të të nderoj,

Dhe frikë të mos kem.

Sa mrekulli, ky hir m’ tregoi

Si besimtar të jem.

Ç’vështirësi un’ kam kalu’

Rrezik edhe mundim.

Ish veç ky hir që m’ ka shpëtu’

E më çon drejt vendit tim.

Dhjetmijë vjet atje kur t’jem,

Nën gjith’ atë shkëlqim,

Më tepër dit’ t’lavd’roj do kem

Ashtu si në fillim.

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments