Home Jehona 25 Jo “përse?”

Jo “përse?”

Violinisti italian Niccolo Paganini (1782- 1840) po luante një pjesë të vështirë përpara një auditori të madh. Papritur një nga telat e violinës u këput, por ai vazhdoi të luante duke improvizuar bukur. Pastaj, dy tela të tjerë u këputën, dhe ai e kreu veprën duke luajtur vetëm me një tel.

Kur duartrokitjet pushuan, ai uli kokën duke i thënë kështu dirigjentit të fillonte përsëritjen. Violinisti buzëqeshi nga auditori dhe bërtiti, “Paganini . . . me një tel!” Duke e vënë instrumentin nën mjekër, ai luajti përsëri me atë telin e vetëm.

Duke marrë këtë parasysh, Charles Swindoll shkruan, “Sa më shumë që jetoj, aq më i bindur jam se jeta është 10 për qind ajo që na ndodh dhe 90 për qind mënyra se si ne reagojmë ndaj saj.” Kur përjetojnë prova të vështira njerëzit shpesh herë pyesin Zotin, “Pse?”

Në vend që të kërkojmë përgjigje që mund të mos i gjejmë kurrë, do të ishte më mirë t’i bënim vetes pyetjen “Çfarë duhet të bëj unë tani?” Përgjigja e kësaj mund të gjendet në fjalën e Zotit.

Previous articleNene Tereza thote…
Next articleGëzuar Pashkët!

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments