Home Jehona 33 Gëzuar Pashkët!

Gëzuar Pashkët!

Ver’ o e bukura verë,

që na vjen nga i madhi Zot

Me mirësi, me bukuri,

me gas të madh,

me duar plot

Naim Frashëri

Gjith’ Gëzim Të Adhurojmë Ty,

o Zoti lavdiplot’.

Zemrat çelin porsi lulet

Para diellit dritëplot!

Largo retë e mëkatit,

Errësirën dëbo Ti.

Jep gëzimin e përjet’sisë

Mbushna zemrat plot me drit’.

Gjith’ ç’ke bër’ të përlëvdojnë,

Dritën Tënde reflektojnë.

Yjet dhe engjëjt këndojnë

Lavdërim për Ty gjithmon’.

Pylli, fusha, mali, lugina,

Valët e detit që ngazëllojnë,

Zogjtë e qiellit dhe burimi

Na bëjn’ thirrje të gëzojmë.

Anon.

Previous articleÇ’kuptim ka jeta?
Next articlePashka

Most Popular

NUK TË GËNJEN SYRI

S’të gënjen syri, jo Brenda pak sekondash syri thith gjithë ato imazhe. Si të jesh duke ecur në krah...

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

Recent Comments