Home Jehona 22 Gara Frymërore

Gara Frymërore

nga Martin Luteri (1483-1546)

Nëse ai që konkuron në një garë do të përpiqej të bënte gjëra të tjera apo të kishte sukses në fusha të tjera në të njëjtën kohë, nuk do të fitonte shumë, përkundrazi, shpejt do të mposhtej, do të humbiste garën dhe çdo gjë. Po të ishte i përkushtuar ndaj garës, nuk duhet të merret me asgjë tjetër.

Gjithçka tjetër duhet të lihet mënjanë dhe vëmendja duhet të përqendrohet vetëm te gara. Po ashtu edhe në garën frymërore është e domosdoshme të heqësh dorë nga çdo gjë dhe t’ia kushtosh veten vetëm garës.

Por ai është tërësisht i ngatërruar në lavdi dhe përfitim të përkohshëm; është si një njeri i lidhur këmbë e duar; është plotësisht rob. Gara në të cilën vrapon është gara ëndërr e atij që në të vërtetë nuk është në gjendje të lëvizë.

Most Popular

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...

Recent Comments