Home Jehona 22 Flamuri Olimpik

Flamuri Olimpik

Flamuri i njohur olimpik u prezantua nga Pierre de Coubertin në konferencën e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar më 1914-ën dhe u valvit për herë të parë në Lojrat Olimpike të Amerikës më 1920. P

esë rrathët me ngjyra (ngjyra blu simbolizon Evropën, e verdha është për Azinë, e zeza për Afrikën, e gjelbra për Australinë dhe e kuqja për Amerikën) simbolizon unitetin, vëllazërinë dhe miqësinë ndërmjet kombeve të botës.

Ideja e vëllazërisë ndërmjet gjithë njerëzve është një prej mësimeve të Biblës. Sipas shkrimit të shenjtë, burri dhe gruaja e parë u krijuan nga Perëndia dhe ne të gjithë jemi fëmijët e tyre prandaj në një kuptim të vërtetë jemi pjesë e një race njerëzore dhe të një vëllazërie të vetme.

“Prej një njeriu të vetëm Perëndia ka bërë të gjithë kombet që e mbushin tokën” Bibla

Most Popular

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...

HOLOKAUSTI DHE BESA SHQIPTARE NË NJË MONUMENT

Shumë shtete mund të kenë memoriale për holokaustin, por shumë pak mund të ngrejnë monumente si ky i fundit që u përurua...

A NDODHIN MREKULLI SOT?

Jeta është një mrekulli. Pa i marrë në konsideratë të gjitha llojet e gjërave që ekzistojnë në botë, mendo vetëm për ekzistencën...

“BESO, POR MOS BESO SHUMË”?!

Sa kollaj që zgjohen ndjenjat anti-fetare në Shqipëri! Mjafton të dalë në shtyp një lajm i kobshëm me konotacione religjioze dhe menjëherë...

Recent Comments