Home Mesazhi 1 Fjala juaj e fundit

Fjala juaj e fundit

Cilat do të jenë fjalët e tua të fundit? A do të mallkosh dhe të flasësh për gjëra që nuk kanë vlerë? A do të flasësh për takimin me Perëndinë, gjykatësin? A do të jenë fjalët e tua, fjalë frike apo shprese? A do të jenë fjalët e tua të fundit si ato të shenjtorit Stefan?

Ndërsa po vdiste ai u lut: “Zoti Jezus merre frymën time”. Po apostulli Pal? Në fund të jetës së tij tha: “Luftën e mirë e luftova, e mbarova garën, e mbajta besimin. Tani më pret kurora e drejtësisë të cilën Zoti, gjykatësi i drejtë, do të ma japë atë ditë”. Kjo është siguri e plotë shpëtimi.

Ndoshta mbështeteni në këto fjalë të fundit: “Kam jetuar një jetë të mirë”. Por nëse e bëni këtë, do të gaboheni. Duhet të besoni në Krishtin. Duhet të besoni në kryqin e tij që t’ju shpëtojë nga mëkati. Fjalët e tij nga kryqi janë fjalë jete dhe dashurie për këdo që lutet: “Perëndi, ki mëshirë për mua, mëkatarin”.

A ke besuar te Krishti? Shumë prej nesh jetojnë jetë moskokëçarëse. Nuk i kushtojmë vëmendje Perëndisë. Por shpejt do të na zërë ora e vdekjes. Duhet t’i thërrasim Perëndisë tani dhe t’i kërkojmë atij të ketë mëshirë për ne.

Previous articleFjalët e fundit
Next articleZëri i Centurionit

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments