HomeJehona 38Fillon Rindërtimi i Varkës së Noeut

Fillon Rindërtimi i Varkës së Noeut

Në shtetin Kentaki të Amerikës ka filluar puna për rindërtimin e “Varkës së Noeut”. Varka në fjalë do të ndërtohet vetëm me dru sipas përmasave origjinale të varkës së Noeut. Bibla e përshkruan varkën (e quajtur gjithashtu “Arka e Noeut”) me një gjatësi prej 140 metrash, 23 metra e gjerë, dhe 14 metra e lartë.

Duhet sqaruar se varka e re nuk po ndërtohet nga frika se ndodh përseri një përmbytje botërore, por ajo do jetë pjesë e një kompleksi turistik, që shërben edhe si muze për të komunikuar mesazhin që përmbytje botërore që ndodhi në kohën e Noeut është një pjesë e besueshme e historisë njerëzore. E pyetur për qëllimin e këtij projekti të madh, Mike Zovath, mbikëqyrësi i projektit tha: “Mesazhi që ne komunikojmë është që Fjala e Perëndisë është e vërtetë.

Njerëzit shpesh pyesin nëse Noeu mund të ketë ndërtuar një varkë kaq të madhe, apo mund t’i kishte sistemuar të gjitha llojet e kafshëve brenda saj. Kjo është përgjigja.” Ndërtimi i parkut me emrin “Ark Encounter” (Njihni Arkën) është pjesë e zgjerimit të punës së Creation Museum (Muzeumit të Krijimit).

Ky muzeum i hapi dyert publikut në vitin 2007 duke prezantuar argumente historike dhe shkencore që e mbështesin idenë që bota u krijuar nga një forcë e mbinatyrshme në kundërshtim me teorinë e evolucionit. Mike Zovath tregon që varka do të pajiset me shumë kafshë të ndryshme, disa të gjalla, dhe të tjera robotike, përfshi disa dinozaura mekanike.

Ekzistojnë disa modele të tjera të “Arkës së Noeut” nëpër botë. Më të njohurat janë një arkë e ndërtuar në Hong Kong me materiale ndërtimi moderne, dhe një tjetër që lundron në kanalet e Hollandës, por e ndërtuar me përmasa më të vogla. Kjo e fundit në Amerikë, do të jetë e para që është ndërtuar me përmasat originale vetëm prej druri. Disa përfaqësues të shtetit janë shprehur shumë pozitivisht për parkun dhe muzeumin e ri me shpresë që do t’i afrojë shumë vizitor të rinj Kentakit.

Është parashikuar që “Arka e Noeut” mund të ketë mbi 1 million vizitor në vitin e parë të hapjes. Muzeui Krijimit ka afruar rreth 2 million vizitor që kur u përurua para shtatë vjetësh. “Lavdërojmë Zotin për mbëshetjen e fuqishme që na kanë dhënë dashamirës të shumtë në gjithë Amerikën,” deklaroi drejtori i muzeumit, ndërsa lëshoi njoftimin për shtyp që puna do të fillojë tashmë për “Arkën e Noeut”.

Most Popular

Recent Comments