Dhuroni

Dhjetë arsye për t’u dhënë të tjerëve

1.Sepse kur ndihmon njerëz në nevojë jep një shembull të mirë për fëmijët, familjen dhe miqtë e tu dhe i frymëzon ata të jenë njerëz më të mirë.

2. Sepse kur u jep të tjerëve i jep ditës një ton pozitiv dhe të fuqishëm. Të dhënët shkakton nivele të larta përmbushjeje dhe lum­turie, rrezaton një mirësi nga e cila të tjerët tërhiqen.

3. Sepse të ndihmosh të tjerët ka një efekt të thellë përhapës. Asnjëherë nuk i dihet, një akt i vetëm mirësie i treguar prej teje mund të ndryshojë jetën në më shumë mënyra se sa ti mund ta imagjinosh.

4. Sepse mesatarisht, sipas studimeve shkencore, njerëzit bujarë jetojnë më gjatë.

5. Sepse ti je me fat që ke ushqim, strehë, rroba dhe ujë, prandaj jepu të tjerëve që nuk kanë.

6. Sepse bëhesh më pak egoist. Në bazë të përvojës së gjerë, ai që u dhuron të tjerëve, zhvillon një karakter më pak egoist dhe ndihet më i kënaqur me veten.

7. Sepse po të ishe ti në nevojë, do të doje që të tjerët të të ndihmonin.

8. Sepse në shoqata bamirësie formon marrë­­dhënie të reja me njerëz që ia vlen t’i njo­hësh.

9. Sepse ne admirojmë njerëz të tjerë që kanë qenë bujarë me pasurinë e tyre, prandaj përse të mos bëhemi si ata?

10. Sepse Perëndia premton të shpërblejë ata që u japin të varfërve: “Ai që ka mëshirë për të varfërin i jep hua Zotit, i cili do t’ia kthejë ato që i ka dhënë”.

Bibla

Të dhurosh apo jo? Nuk u nderua ndonjëherë ai njeri që kishte marrë por ai që kishtë dhënë.

Calvin Coolidge, presidenti i Amerikës

Vlera e njeriut qendron te ajo cfarë ai kontribuon, jo në aftësinë e tij për të marrë.

Albert Ainshtain, shkencëtar

Fitoni sa të mundeni, kurseni sa të mun­deni, dhuroni sa të mundeni.

John Wesley, predikues i famshëm anglez

Është e mundur të dhurosh pa pasur dhemb­shuri, por është e pamundur të jesh i dhembshur dhe të mos dhurosh.

Richard Braunstein, mjek i njohur për bamirës

Nëse nuk ja dhuron dot një qind të uritur për të ngrënë, të paktën jepu njërit.

Nënë Tereza

Mënyra si jep ka po aq vlerë sa ajo që jep.

Pierre Corneille, poet francez

Disa dhurojnë kohën e tyre, të tjerë paratë, disa dhurojnë aftësitë e tyre, disa të tjerë dhurojnë gjak. Çështja është se që të gjithë kanë diçka që mund ta dhurojnë.

Barbara Bush, ish zonja e parë të Amerikës, e njohur për vepra bamirësie

Dhuratat jepen për kënaqësinë e dhuruesit, jo për shkak të meritës së atij që i merr.

Carlos Zafón, shkrimtar spanjol

Previous article
Next article

Most Popular

Recent Comments