Home Jehona 22 Çmimi i harruar

Çmimi i harruar

Richard Baxter (filozofi dhe teologu anglez, 1615-1691)

Është për të ardhur keq kur shikon se si shumë njerëz harrxhojnë kohën dhe energjitë e tyre për gjera të vogla, ndërsa Zoti lihet mënjanë. Ai që është gjithcka, u duket atyre si asgjë, dhe ajo që është asgjë u duket atyre si më e mira.

Në të vërtetë është për të ardhur keq, duke ditur që Zoti i ka vënë njerëzit në një garë të tillë ku qielli ose ferri janë fundi i sigurt, ndërsa ata ulen dhe nuk vrasin fare mendjen ose vrapojnë pas gjerave të kota, duke harruar çmimin për të cilin duhet të vrapojnë.

Sikur të ishte e mundur që ti të shihje këtë punë ashtu siç e shikon Zoti, edhe pastaj të shihje se për çfarë njerëzit janë të interesuar, edhe se çfarë bëjnë ata çdo ditë, kjo do te ishte pamja më e mjerueshme që ne mund të imagjinojmë ndonjëherë.

Oh, sa duhet të çuditemi me çmenduritë e tyre dhe sa duhet te na vijë keq për zhgënjimin e tyre! Në qoftë se Zoti nuk do t’u kishte thënë asnjëherë njerëzve se çfarë duhet të bënin kur u lindën në jetë, ose të mos u kishte thënë se çfarë ishte përpara tyre në një botë tjetër, do të kishte ndonjë justifikim.

Por ja, që nuk ka.

Previous articleGara Frymërore
Next articleIntervistë me Lucion

Most Popular

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...

Recent Comments