Home Jehona 38 Ç’është Pashka?

Ç’është Pashka?

Pashka është festa që na kujton dy veprat e medha të Jezus Krishtit.

E para vdekja e tij për mëkatet e popullit të tij të humbur, dhe e dyta ringjallja e tij prej së vdekurish, duke treguar se ai triumfoi mbi vdekjen dhe është i aftë të shpëtojë të tjerët. Kjo festë merr forma të ndryshme në vende të ndryshme, duke qënë se feja e krishterë është përhapur në të gjithë botën sot.

Thelbi i festës është që njeriu të besojë në Jezus Krishtin, i cili është shpëtimtari që dërgoi Zoti në botë për ne. Jezus Krishti u ofron jetë të re të gjithë atyre që i drejtohen atij për ndihmë. Festa e Pashkës shpeshherë shoqërohet me këngë. Kënga “Dashuri sa Oqeani” është një nga vjershat më të pëlqyera me tematikën e Pashkës.

Dashuri Sa Oqeani

Mirësi porsi lumenjt,

Kur Princ i jetës derdhi,

Si shpengim gjakun e shtrenjtë,

Dashurinë kush ia harron?

Kush ndalon s’lëvduari?

Ai kurr’ s’mund të harrohet,

Sot edhe në përjetsi.

Mbi atë mal’ të kryqëzimit,

Burimet shpërthyen fort,

Përmes digave të mëshirës,

Rrodhi dallgë e madh’ e gjerë

Hir dhe dashuri si lumë,

Derdhur pa pushim nga lart,

Paqja dhe drejtësia e qiellit,

Puthën botën e mëkat.

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments