HomeMesazhi 5Ç’është Pashka?

Ç’është Pashka?

Pashka është festa që na kujton dy veprat e medha të Jezus Krishtit. E para, vdekja e tij për mëkatet e popullit të tij dhe e dyta, ringjallja e tij prej së vdekurish, duke treguar se ai triumfoi mbi vdekjen e është i aftë të shpëtojë të tjerët.

Kjo festë merr forma të ndryshme në vende të ndryshme, duke qënë se feja e krishterë është përhapur në të gjithë botën sot. Thelbi i festës është që njeriu të besojë në Jezus Krishtin, i cili është shpëtimtari që dërgoi Zoti në botë për ne. Jezus Krishti u ofron jetë të re të gjithë atyre që i drejtohen atij për ndihmë.

Previous article
Next article

Most Popular

Recent Comments