Home Mesazhi 7

Mesazhi 7

Pyetje provokuese

Filozofi Ravi Zacharias po fliste në një emision radioje për besimin e tij, kur mori nga një radiodëgjuese një pyetje provokuese: “A kam unë të drejtë të abortoj...

Ti më njeh, o Zot!

Ti më ke hetuar, o Zot, dhe më njeh. Ti e di kur ulem dhe kur ngrihem, ti e kupton  nga larg mendimin tim. Ti e...

Jeta është e shenjtë

Rrethanat e lindjes së Jezusit nuk ishin të gjitha pozitive. I shtyrë nga frika, mbreti i vendit, Herodi, u përpoq ta zhdukte fëmijën e shenjtë duke urdhëruar...

Armiku i Krishtlindjes

Historia e mbretit ambicioz që kërkoi vdekjen e Jezusit Arritjet e mbretit Herod ishin të shumta. Ai ishte një sundues i suksesshëm në kohë të vështira. Por sot,...

Të dhurosh apo jo?

Nuk u nderua ndonjëherë ai njeri që kishte marrë por ai që kishtë dhënë. Calvin Coolidge, presidenti i Amerikës Vlera e njeriut qendron te ajo cfarë ai kontribuon, jo...

Dhuroni!

• Sepse kur ndihmon njerëz në nevojë jep një shembull të mirë për fëmijët, familjen dhe miqtë e tu dhe i frymëzon ata të jenë njerëz...

KËNGË FESTIVE

Dy fjalë për këngët e krishtlindjes dhe zanafillën e tyre Festat e fundvitit kanë patur gjithnjë lidhje me këngën. Muzika e krishtlindjes dhe këngët e kësaj feste janë...

Dhurata më e madhe e të gjitha kohërave

Festat e fundvitit është ajo kohë kur mendime të shumë njerëzve kthehen tek dhuratat. Prova e mjaftueshme për këtë fakt është shuma jashtëzakonisht e madhe e parave që...

Një Natë Kur Ca Barinj Të Thjeshtë

Një Natë Kur Ca Barinj Të Thjeshtë Mbi tufat bënin rojë, Një engjëll u afrua, dhe lavdia i rrethoi. Mos kini frikë, tha ai, Se’u tmerruan shumë ata, “Një lajm’...

Most Read

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...