Home Mesazhi 6

Mesazhi 6

“Jam Ateist!”

Një student i ri dhe i shkathët më mbërtheu dhe me bindje e me pasion më foli për cështjet e filozofisë dhe të fesë duke...

“Kam frikë se mos më diktojnë”

Letër nga e kaluara – na shkruan një gjimnaziste Viti 1967. Jam një nxënëse në shkollën e mesme, “Naim Frashëri”, në Durrës. U bënë disa javë që  organizohen mbledhje...

Përse e luftoi fenë komunizmi?

Arsyeja qendrore e kësaj fushate lidhej pa dyshim me botëkuptimin komunist, i cili nuk përputhej me botëkuptimin fetar. Feja, duke predikuar ekzistencën e botës qiellore, përbuzte realitetin tokësor...

Reflektim

Ç’marrëzi! Çfarë çmendurie! U bëmë ne të mohojmë Zotin? Guxuam ne të hedhim poshtë atë që na krijoi! A e mohon njeriu babanë e tij? Apo e mohon nënën? Megjithatë, ne...

Na rroftë viti 1967!

Në vend të Perëndisë, Partia Në vend të Frymës së Shenjtë, fryma e Revolucionit Komunist Në vend të adhurimit të hyjnisë, «Lavdi Marksizëm-Leninizmit» Në...

Lufta kundër Zotit: 50 vjet

Në nëntor të vitit 1967 Shqipëria u shpall “vend i parë ateist në botë” Kanë kaluar 50 vjet nga viti i kobshëm 1967 kur me mburrje të...

Most Read

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...