Home Jehona 37

Jehona 37

Ylli i Krishtlindjes

Në historinë e krishtlindjes, dijetarët janë personazhe po aq të këndshme aq dhe të mistershëm. Roli i tyre në lindjen e Jezusit ka frymëzuar...

DIJETARËT

Kush ishin dijetarët e Krishtlindjes? Sipas Biblës, dijetarët ishin njerëz ‘nga lindja’, të cilët u frymëzuan nga shfaqja e yllit për të udhëtuar në Jerusalem....

FJALË TË ARTA

Thënie biblike për bujarinë Duhet të ndihmohen ata që lëngojnë duke kujtuar fjalët e Zotit Jezus, i cili tha: “Ka më shumë lumturi të japësh...

KËNGË MAGJIKE

Dy fjalë për këngët e krishtlindjes dhe zanafillën e tyre Festat e fundvitit kanë patur gjithnjë lidhje me këngën. Muzika e krishtlindjes dhe kën­gët e...

Kënga festive

Qytet i vogël Betlehem Sa shumë i heshtur je. Yje të qetë ndriçojnë nga qiejt Mbi ty ndërsa ti fle. Në rrugët e tua të errëta Një dritë e...

Gëzuar Krishtlindjet !

Çfarë është Krishtlindja? Krishtlindja (edhe “Kërshëndellat” apo shkurt “Kshnellat” ndër besimtarët kato­likë), është një festë fetare. Të krishterët në pe­rëndim e festojnë çdo vit më...

Most Read