Home Jehona 34

Jehona 34

Himni i Flamurit

Rreth flamurit të përbashkuar Me një dëshir’ e një qëllim, Të gjith’ atij duke iu betuar Të lidhim besën për shpëtim.   Prej lufte veç ai largohet Që është lindur...

FJALIMI I ISMAIL QEMALIT I MBAJTUR ME 28 NËNTOR 1912, ME RASTIN E SHPALLJES SË PAVARËSISË

Oh! Sa të lumtur që e ndiej veh­ten sot, që shoh, këtu në Vlorë, kaqë burra Shqipëtarë të mbledhur tok, duke pritur me ku­reshti...

Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë

Përpjekjet e shqiptarëve për liri dhe pa­varësi kanë vazhduar gjatë gjithë pe­­riudhës së sun­dimit osman. Historia ka pas­qyruar shumë ngjarje që e dëshmojnë këtë,...

Most Read

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...