Home Jehona 32

Jehona 32

Historia e Kenges: “Qytet i vogël Betlehem”

O Little Town of Bethlehem! Ky është titulli origjinal i një prej këngëve më të njohura të krishtlindjes, përkthimi i së cilës në shqip...

Krishtlindje Mes (Ar) Miqsh?

Çfarë fuqie ka simboli i Krishtlindjes, lindja e Krishtit? Nuk e kam fjalën për vlerën që ka himni “Natë e Shenjtë” kur këndohet nga...

Krishtlindje sipas Ungjillit

Në muajin e gjashtë, engjëlli Gabriel u dërgua nga Perëndia në një qytet të Galilesë, që quhej Nazaret, te një e virgjër, që ishte...

Dy fjalë për lindjen e Krishtit

Si mund të lindë një virgjëreshë një fëmijë? E tillë ishte pyetja e Marisë kur u përshëndet me engjëllin i cili i dha lajmin se…...

Kuptimi i Krishtlindjes

Jezusi erdhi të shpengoj ata që ishin të zënë robër. “Biri i njeriut nuk erdhi që t’i shërbejnë, por për të shërbyer dhe për të...

Feston mbarë bota

Traditat e krishtlindjes janë pothuajse të ndryshme aq sa edhe vendet që e festojnë këtë festë: Në Meksikë skulpturat të quajtura pinata mbushen me...

Gëzuar Krishtlindjet

Krishtlindja është festa e lindjes së Jezu Krishtit. Kremtohet me 25 dhjetor. Emri i festës vjen nga gjuha latine: “Natale” ose “Natalis Domini”, që...

Qirinjtë e festës

Ndezja e qirinjve në kohën e krishtlindjes është një praktikë mjaft e njohur. Tradita e ndriçimit të pemës së krishtlindjes ka filluar të paktën...

Most Read

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...