Home Jehona 29

Jehona 29

10 Arsye Të Mira Për Të Shkuar Në Kishë

Një ditë të diel, një shoqja ime ishte duke zbritur nga shkallët e shtëpisë për të shkuar në kishë. Atje në rrugë takoi fqinjën...

NË MEKSIKË, FESTIMET MË TË GJATA

Meksika njihet si vendi ku festimet e krishtlindjes fillojnë më herët dhe mbarojnë më vonë. Gjithçka fillon më 16 dhjetor me “posada” (kërkimi për...

Fakte biblike për engjëjt

Është plotësisht e gabuar të adhurosh engjëjt, por them që është e drejtë që ne t’i duam. Kur e merr në konsideratë karakterin e...

Shkurt

Krishtlindje - 20 vjetori në Shqipëri Në vitin 1990 u lejua për herë të parë festa e krishtlindjes nga regjimi komunist. U anulua ligji që...

Engjëjt e Krishtlindjes

Engjëjt janë qënie frymërore që lëvizin në qiell dhe në tokë por që rrallë shfaqen para syve të njerëzve. Në Bibël, engjëjt janë përmendur...

Këngët e Krishtlindjes

Këngët e Krishtlindjëve ose “Carols” (kerëllz) siç i quajnë në anglisht, janë disa nga këngët më të bukura e më të ndjera që janë...

BETLEHEMI SOT

Në prag të krishtlindjes, një paradë e madhe kalon në mes të qytetit. Banorët edhe turistët mbushin dyert, dritaret dhe ballkonet për të parë...

Santa Klaus apo Plaku i Vitit të Ri?

“Santa Klaus”* është përshtatja në anglisht e emrit për Shën Kollin. Santa Klaus-i, ose Shën Kolli, ka qënë një i krishterë që jetoi në...

Gëzuar Krishtlindjet

“Përshkruani krishtlindjen me dy fjalë”. Kjo ishte sfida që u bëhej klientëve të një supermarketi anglez ndërsa xhirohej një reklamë televizive. “Shumë ushqim”, thotë...

Most Read