Home Jehona 25

Jehona 25

Fjala e fundit

Besoj që shumë njerëz nuk thonë asnjë fjalë lutjeje. Ata hanë dhe pinë, flenë dhe zgjohen, jetojnë në tokën e Perëndisë dhe kënaqen me...

Mrekullia e lindjes

Kështu e kanë përshkruar shkrimtarë të shumtë lindjen e një fëmije, si një mrekulli e vogël. Dhe sa më shumë mësojmë për sekretet e...

Gjykimi

Nuk ka asnjeri të drejtë, as edhe një. Nuk ka asnjeri që të kuptojë, nuk ka asnjeri që të kërkojë Perëndinë. Të gjithë kanë...

Kush i mësoi bletët të vallëzojnë?

Imagjino sikur je një bletë që prodhon mjaltë. Një mëngjes të bukur pranvere lë kosheren tënde dhe del në kërkim derisa të bie në...

Fjale te arta

“Ajo që mund të njihet prej Perëndisë është bërë e dukshme në ta, sepse Perëndia ua ka shfaqur. Në fakt, cilësitë e tij të...

Shkencëtarë që flasin kundër darvinit

Ambrose Fleming, dikur president i Shoqatës Britanike për Përparimin e Shkencës, e quajti evolucionin “të pabazë dhe të pabesueshëm”. Fituesi i çmimit Nobel Robert Millikan...

Syri nuk gënjen

“Të supozosh se syri, me gjithë mekanizmat e pashoq për të përshtatur fokusin për distanca të ndryshme, për të pranuar sasi të ndryshme drite...

Përse s’më jep shenjë?

Regjisori Woody Allen ka thënë dikur, “Sikur Zoti të më jepte ndonjë shenjë të qartë! Si p.sh. të depozitonte një shumë të madhe në...

A ka vërtet dallime midis nesh dhe majmunëve?

Mos e merr seriozisht! “Asnjë dallim thelbësor nuk i ndan njerëzit nga kafshët e tjera. Kështu filloi një kryeartikull për evolucionin në revistën e famshme...

Nga majmuni?

Gënjeshtra i ka këmbët të shkurtra I gjetur në Gjermani më 1857, njeriu Neandertal u propagandua si “lidhja e rëndësishme që mungonte”, por evidencat kundër...

E veçanta e njeriut

Ne kemi inteligjencë shumë më të lartë se kafshët. Ne mund të mbledhim, kujtojmë dhe vlerësojmë masa informacioni të një llojshmërie jashtëzakonisht të madhe....

Darvini kishte një gjysh

Ç’ është e vërteta, Darvini kishte dy gjyshër të famshëm – Xhozaja Uexhvud, i famshëm për poçarinë e tij, ishte anëtar i Shoqërisë shkencore...

Most Read