Home Jehona 24

Jehona 24

Cila kishë të shpëton?

Një ditë dy besimtarë po diskutonin rreth besimit të tyre: Fetari: A beson se kisha ime mund të falë mëkatet? Kristiani: Jo, në asnjë mënyrë... Fetari: Shiko,...

John Newton

Xhon Njutoni ka lënë gjurmë në histori si një predikues i zjarrtë dhe një njeri human i cili luftoi kundër tregtisë së skllevërve. Në...

Një Thirrje Për Ndihmë!

Historia e vërtetë e marinarit Xhon Njuton “Zotëri, po mbytemi!” thirri një marinar i frikësuar që e takoi Xhonin te shkalla. Xhoni shkoi për t’i...

Nga Historia e Kishës

Polikarpi, një pishtar i besimit Në kohën e perandorisë romake, të krishterët ishin të përndjekur për shkak se nuk adhuronin Çezarin si Zot. Madje ata...

Rilindje

“Sepse nga brenda, domethënë nga zemra e njeriut, dalin mendimet e mbrapshta, shkeljet e kurorës, imoraliteti, vrasjet, vjedhjet, lakmitë, ligësitë, mashtrimet, pafytyrësia, smira, blasfemia,...

Katër kundërshtime ndaj krishtërimit marrin një përgjigje

1. Të krishterët janë hipokritë Një hipokrit është një aktor, një njeri i cili pretendon të jetë diçka që nuk është. Fjalët më të...

Dëshmitarë okularë flasin për ringjalljen e Krishtit

Unë u besoj dëshmive të apostujve sepse prej atyre dymbëdhjetë njerë- zve, njëmbëdhjetë vdiqën si martirë për shkak të dy gjërave: ringjalljes së Krishtit...

Edukimi fetar i domosdoshëm

Një fjalë me vend Unë nuk besoj që i është dashur asnjë brezi fëmijësh të ndeshin tundimet dhe të këqijat të cilat i ndeshin sot...

Gëzuar Pashkët!

Pashka - Festa më e vjetër në Shqipëri Festa e Pashkës për shumë njerëz simbolizon shpresën. Ajo vjen në kohën e pranverës dhe shoqërohet...

Most Read

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...