Home Jehona 23

Jehona 23

Ungjilli

Kur ishin në Betlehem, Marisë i erdhi koha për të lindur. Dhe ajo lindi djalin e saj të parë, e mbështolli me pelena dhe...

Historia e Bariut të Krishtlindjes

Duhet të filloj duke prezantuar veten time. Nuk jam i sofistikuar si shumë prej jush. Nuk kam shkuar asnjëherë në shkollë. Që në moshë...

Një mësues u tregon fëmijëve për festën …

Një mësues, dikur foli në një mbrëmje të shkollës me rastin e krishtlindjes. Ai filloi duke u tërhequr fëmijëve vëmendjen tek një grumbull sendesh...

Mrekullitë e Krishtlindjes

Fjala ‘mrekulli’ është mënyra më e mirë për të përshkruar historinë e Krishtlindjes. Në fakt, kishte disa mrekulli që përbënin Krishtlindjen e parë. Mrekullia e...

Kush ishte?

A i lindi në një fshat të panjohur, fëmija i një gruaje fshatare. Në moshën tridhjetë vjeçare ai shpalli që ishte Mesia dhe filloi...

Krishtlindja nëpër botë

Është e mahnitshme të vëzhgosh mënyrat e shumta e të ndryshme të festimit të lindjes së Krishtit në gjithë botën. Ja disa shembuj. Groenlanda...

Meditim- Një dritë në errësirë

Një artist po pikturonte një peisazh dimëror. Dëbora mbulonte tokën dhe pishat. Nata po afrohej, dhe peisazhi ishte i mbështjellë nga muzgu. Një kasolle...

Most Read

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...