Home Jehona 21

Jehona 21

Zoti vonon por nuk harron…

E marrë prej asaj që është konsideruar predikimi më i rëndësishëm në historinë e Amerikës, predikuar nga Jonathan Edwards-i, dijetar i njohur amerikan. Zemërimi i...

A të janë falur mëkatet?

Ti e di në zemrën tënde se je mëkatar - që ke rënë poshtë standardeve të Perëndisë në mendime, në fjalë dhe në vepra....

LIGJI I ZOTIT

Si duhet të veprosh: Nderojini babanë dhe nënën tuaj. Mos vrisni. Mos bëni tradhti bashkëshortore. Mos vidhni. Mos bëni dëshmi të rreme. Mos lakmoni pronën...

Bie alarmi për sëmundjen e rrezikshme

Jepet alarmi për shfaqjen e një sëmundje tepër të rrezikshme. Me gjithë masat e marra ajo ka arritur të përhapet në të gjitha vendet...

Fjalë të arta

Unë jam Perëndia dhe s’ka asnjë tjetër; jam Perëndia dhe askush nuk më ngjet mua, që shpall fundin në fillim, dhe shumë kohë më...

Çfarë kuptimi ka Pashka për ju?

Besimtarë të ndryshëm japin mendimin e tyre: Pashka ka kuptim të rëndësishëm për të krishterët në të gjithë botën. Ajo përfaqëson kuptimin e vërtetë të...

Historia e Thomait sipas Ungjillit

Dita e parë e javës, ndërsa dyert e vendit ku qenë mbledhur dishepujt ishin të mbyllura nga frika e Judenjve, erdhi Jezusi dhe u...

UNË JAM THOMAI, DYSHIMTARI

Një këndvështrim për Pashkët Ai kishte ikur. Zoti im, iku. Të gjitha planet tona u shkatërruan. Të gjitha shpresat tona u thyen. Ai u gozhdua...

Pas 2000 vjetësh akoma në rritje

Besimi ndaj Jezus Krishti vazhdon të përhapet nëpër botë Evropa dhe perëndimi konsiderojnë veten qendra e krishtërimit, por ka prova që kjo nuk është më...

Fitorja e Pashkës

Vdekja është armiku ynë më i madh dhe i ka mundur të gjithë njerëzit përveç Krishtit. Asnjë nuk është aq i zgjuar sa t’ia...

Kryqi i Rembrantit

Tre kryqet është një pikturë e famshme e Rembrantit. Ata që e shohin përqendrohen fillimisht te kryqi në qendër ku vdiq Krishti. Pastaj shohin...

Vezët e kuqe

Tradita e lyerjes së vezëve në kohën e pashkës është një zakon i vjetër për shumë familje. Madje edhe në kohën e shtetit ateist...

Most Read

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...