Home Jashtë Kategorie

Jashtë Kategorie

“BESO, POR MOS BESO SHUMË”?!

Sa kollaj që zgjohen ndjenjat anti-fetare në Shqipëri! Mjafton të dalë në shtyp një lajm i kobshëm me konotacione religjioze dhe menjëherë...

NUK E BESOJ RINGJALLJEN

Na e bënë gogol ringjalljen sikur po flasim për zombit. E bënë të shpifur, si një gjellë e gatuar keq që s’ke...

SHTATË MËKATE QË E GJUNJËZUAN BOTËN

Koronavirusi. A është një gjykim nga Zoti? Të jeni të qartë, po të dojë Zoti, në dorë na ka. E Tija është...

Familja është e shenjtë!

Krizat politike janë më të përfolurat, më të diskutuarat dhe zënë më shumë faqe në shtyp, por kriza e familjes është...

KONSPIRACION!

A e dini që ka një konspiracion të madh? Që ekziston një komplot me përmasa botërore që prek jetën tënde? Bota është...

“Udhëtari nga kjo botë në tjetrën”

Ribotohet përkthimi i librit klasik të rilindasit Gjergj Qiriazi Gjergj Qiriazi përktheu një prej veprave më të njohura të...

Qytet i Vogël Betlehem

Qytet i Vogël Betlehem Sa shumë i heshtur je. Yje të qetë ndriçojnë nga qiejt Mbi ty ndërsa ti fle. Në rrugët...

Vjersha e Gjergj Qiriazit

Gjergj Qiriazi ka qenë një nga figurat kryesore të rilindjes kombëtare, që dha kontribut të pallogaritshëm në ringjalljen e gjuhës së...

Përse nuk vë dorë Zoti?

Pyetja “Përse nuk ndërhyn Zoti?” shtrohet gabuar. Sikur në vendin e gjykatësit është njeriu, dhe në vendin e të pandehurit qëndron Perëndia! Po të...

U tallën me Zotin

Tërë ata që më shohin më përqeshin, zgjatin buzën dhe tundin kokën. Psalmi 22:7 Tallja ishte një përbërës i madh në brengën e Zotit tonë....

Shkenca kërkon sekretin e jetës

Kërkuesit mjekësorë në shek. 21 nuk do të mbeten të kënaqur vetëm të mjekojnë sëmundjet - do të synojnë ta mundin edhe vetë vdekjen....

“S’KA PERENDI TA MBYSE KETE ANIJE”

95 vjet pas mbytjes së Titanikut, ne pyesim: A ka ndonjë mësim për ne?                      ...

Most Read

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...