Na rroftë viti 1967!

Në vend të Perëndisë, Partia
Në vend të Frymës së Shenjtë,
fryma e Revolucionit Komunist
Në vend të adhurimit të hyjnisë,
«Lavdi Marksizëm-Leninizmit»
Në vend të Biblës,
veprat e shumta të Shokut Enver
Në vend të ligjeve të Zotit,
dekretet e Komitetit Qendror
Në vend të klerit,
sekretarët e Partisë
Në vend të besimtarit,
njeriu i ri socialist
Në vend të parajsës,
lumturia socialiste
Në vend të së vërtetës….
Në vend të shpëtimit, humbja
Në vend të dritës, errësirë
Në vend të njeriut të ri,
shpirtra të dërrmuar Continue reading “Na rroftë viti 1967!”

Lufta kundër Zotit: 50 vjet

Në nëntor të vitit 1967 Shqipëria u shpall “vend i parë ateist në botë”
Kanë kaluar 50 vjet nga viti i kobshëm 1967 kur me mburrje të madhe e shpallën Shqipërinë tonë “shteti i parë ateist në botë”. Deklarata erdhi në muajn nëntor të atij viti pasi ishte zhvilluar një fushate e madhe kundër besimit në Zotin dhe ishin mbyllur të gjitha kishat dhe xhamitë në vend. Continue reading “Lufta kundër Zotit: 50 vjet”