Prifti i luftës flet për paqen

hiroshimaPrifti që bekoi ekuipazhin që hodhën bombën bërthamore reflekton

Para 70 vjetësh u hodhën bombat bërthamore mbi Hiroshimën dhe Nagasakin, bombat më shkatërruese që janë përdorur ndonjëherë. Këto bomba që u lëshuan nga avionët luftarakë B-29 morën jetën e mijëra e mijëra njerëzve. Njeriu që bekoi ekuipazhin e këtyre avionëve përpara se të niseshin për kryerjen e këtij misioni ishte kapalani George Zabelka. Continue reading “Prifti i luftës flet për paqen”