Rilindje

“Sepse nga brenda, domethënë nga zemra e njeriut, dalin mendimet e mbrapshta, shkeljet e kurorës, imoraliteti, vrasjet, vjedhjet, lakmitë, ligësitë, mashtrimet, pafytyrësia, smira, blasfemia,...

Edukimi fetar i domosdoshëm

Një fjalë me vend Unë nuk besoj që i është dashur asnjë brezi fëmijësh të ndeshin tundimet dhe të këqijat të cilat i ndeshin sot...

Dëshmitarë okularë flasin për ringjalljen e Krishtit

Unë u besoj dëshmive të apostujve sepse prej atyre dymbëdhjetë njerë- zve, njëmbëdhjetë vdiqën si martirë për shkak të dy gjërave: ringjalljes së Krishtit...

Grimca

“S’ka Zot!” “S’ka Zot!” - Kështu tha Volteri i famshëm. Ndonëse ai ishte shumë i njohur për sarkazmat e tij të forta kundër besimit, ndoshta...

Nga Historia e Kishës

Polikarpi, një pishtar i besimit Në kohën e perandorisë romake, të krishterët ishin të përndjekur për shkak se nuk adhuronin Çezarin si Zot. Madje ata...

Katër kundërshtime ndaj krishtërimit marrin një përgjigje

1. Të krishterët janë hipokritë Një hipokrit është një aktor, një njeri i cili pretendon të jetë diçka që nuk është. Fjalët më të...

Një Thirrje Për Ndihmë!

Historia e vërtetë e marinarit Xhon Njuton “Zotëri, po mbytemi!” thirri një marinar i frikësuar që e takoi Xhonin te shkalla. Xhoni shkoi për t’i...