HomeJehona 21Bie alarmi për sëmundjen e rrezikshme

Bie alarmi për sëmundjen e rrezikshme

Jepet alarmi për shfaqjen e një sëmundje tepër të rrezikshme. Me gjithë masat e marra ajo ka arritur të përhapet në të gjitha vendet e botës. Edhe megjithëse sëmundje është shumë e rrezikshme, shumë institucione po tregohen indiferent ndaj saj. Kjo sëmundje shfaqet në shumë mënyra. Shenjat e saj të parë janë egoizmi, lakmia dhe inati.

Ka simptoma të tjera që janë më të dukshme. Ato vihen re te sjellja dhe në fjalorin e personit të infektuar. Kjo nuk është një sëmundje e re. Në kohët e mëparshme e quanin këtë lloj sëmundje ‘mëkat’ dhe mbartësi i atij ‘mëkatar’. Sot përdoren terma të tjera, shpesh herë më të buta.

Bibla e përskhruan gjendjën e të infektuarit: “Sepse nga brenda, domethënë nga zemra e njeriut, dalin mendimet e mbrapshta, shkeljet e kurorës, imoraliteti, vrasjet, vjedhjet, lakmitë, ligësitë, mashtrimet, pafytyrësia, smira, blasfemia, egoizmi, budallallëku.” Mëkati është një sëmundje që sjell dhimbje. Në fillim ajo mund të sjellë kënaqësi por fundin e ka gjithnjë të hidhur.

Mëkati dëmton jo vetëm të sëmurin, por edhe personat përreth. Mëkati prish familjen, ndan shokët dhe sjell shkatërrim. Viktimat e tij kanë qenë më tepër në numër sesa nga gjithë sëmundjet e tjera. Sipas analizave të bëra mëkati është një sëmundje që ka prekur çdo njeri në botë. Të mëdhenj e të vegjël, të pasur e të varfër, që të gjithë pa përjashtim.

Ndoshta në pamjen e jashtme ti dukesh mirë dhe njerëzit nuk kanë vënë re, por para Perëndisë cila është gjendje e zemrës tënde? Po të të thoshte një kardiolog se ti e kishë zemrën në një gjendje të rëndë, do të ishte budallallëk të mos i vije veshin. Por si reagon ndaj diagnozës së Perëndisë për zemrën tënde? A e merr seriozisht? A të shqetëson?

Apo vallë kjo sëmundje të ka prekur jo vetëm zemrën por mendjen tënde gjithashtu? Një nga problemet e hasur te njerëzit që vuajnë nga zemra është ajo e ndonjë damari të bllokuar. Për të korrigjuar këtë difekt kirurgu duhet të marrë një damar nga një pjesë tjetër e trupit dhe ta përdorë për të krijuar një bypass në zemër duke e bërë të mundur një lëvizje të lirshme të gjakut.

Por në raste kur zemra është në një gjendje tepër të rënduar zgjidhja e fundit mbetet jo vetëm një ndërhyrje kirurgjikale, por një transplant zemre. Zemra e dëmtuar zëvendësohet me një zemër të re. Në të njëjtën mënyrë duhet vepruar me njeriun shpirtërisht. Duhet një ndërhyrje për të ndryshuar zemrën e tij të infektuar nga mëkati me një të re.

Fjala e Zotit thotë: “Unë do t’ju jap një zemër të re. Unë do të largoj zemrën prej guri dhe do t’ju jap një zemër prej mishi.” Receta: Pendohu dhe drejtohu tek doktori i shpirtrave. Jezus Krishti tha: “Unë kam ardhur jo për të shëndetshmit, por për ata që janë të sëmurë dhe që kanë nëvojë për mjekun”.

Previous article
Next article

Most Popular

Recent Comments