Home Jehona 29 BETLEHEMI SOT

BETLEHEMI SOT

Në prag të krishtlindjes, një paradë e madhe kalon në mes të qytetit. Banorët edhe turistët mbushin dyert, dritaret dhe ballkonet për të parë paradën. Madje disa njerëz, hipin në çatinë e kishës për të parë më mirë! Kalorës të hipur mbi kuaj arab formojnë pararojën e paradës.

Pas tyre vjen një burrë i hipur mbi nje kalë të zi me një kryq. Pas atij vijnë drejuesit e kishave dhe zyrtarët e qeverisë. Parada hyn brenda kishës (që është ndërtuar mbi vendin që mendohet që ka lindur Krishti) nga dera e saj e vogël dhe vendosin një kukull simbolikë brenda kishës.

Kisha është nën kujdestarinë e disa prej degëve të krishterimit njëkohësisht. Për fat të keq, ndarjet midis tyre kanë prodhuar edhe sherre!

Nuk është e thënë që aty ku lindi Jezusi, të ecin të gjithë në frymën e krishtlindjes.

Most Popular

HALLOWEEN-I SHQIPTAR

Po t’i marrësh për bazë imazhet që përzgjedh media, të krijohet ideja se Halloween-i na qenka festa e horrorit! Edhe pse mbrëmjet...

12 SHENJA KUNDËR HOROSKOPIT

Kur vjen puna te horoskopi, ç’parashikime ka një gazetë nuk e ka tjetra. Të krijon një pikëpyetje apo jo?Shkenca nuk ka...

S’KA HAJDUT NË PARAJSË

Në çdo fshat, në çdo lagje, në çdo pallat, dhe në çdo ndërmarrje, ka njerëz që vjedhin. Disa i kryejnë vjedhjet me...

NJË ZË NGA QIELLI

Këto ditët e para të shkollës, dëgjova një mësues që ankohej që i ngjirej zëri, se duke dashur të dëgjohej përmes maskës,...

Recent Comments