Autor

304 POSTS0 COMMENTS

KUNDËR ZOTIT?

Përse e doni të keqen? Përse nuk kërkoni të mirën? Në vend të dritës, përse zgjedh errësirën? Përse largohesh nga Zoti dhe zgjedh...

Pema e Vitit të Ri apo e Krishtlindjes?

Një nga traditat më të pëlqyera lidhur me festat e fundvitit është vendosja e një pemë dekorative brenda shtëpisë. Ceremonia e zbukurimit të...

Gëzuar Krishtlindjet dhe Vitin e ri!

Këto festa kanë si motiv kryesor afrimim e njerëzve me njeri-tjetrin si dhe forcimin e lidhjeve familjare e shoqërore. A nuk ndiejmë në...

Feja e shqiptarit është….

Ndaj pyetjes: “Cila është feja e Shqiptarit?” ,si përgjigjesh? Njëri përgjigjet ‘atë fe’, tjetri përgjigjet ‘këtë fe’, me humor thuhet që “Feja e Shqiptarit është Amerika”, ndërsa personi cinik...

VITI I SKËNDERBEUT 2018

Me rastin e 550-vjetorit të vdekjes së Heroit tonë Kombëtar Qeveria e Shqipërisë ka shpallur vitin 2018 si vit mbarëkombëtar të Skënderbeut. Skënderbeu është figura më e shquar në historinë e...

Tolerancë Fetare

Ç’është e ç’nuk është! “Ti s’je tolerant!” Në këtë mënyrë m’u drejtua me nervozizëm një person me të cilin po flisja. Përse më quante jo tolerant? Zerin nuk e...

190 VJETORI I BIBLËS NË GJUHËN SHQIPE

Libri i fundit i profesor Xhevat Lloshit “Thesare për gjuhën shqipe të shoqërisë biblike” hedh dritë të re mbi kontributin e Shoqërisë Biblike për t’i dhënë popullit shqiptar...

Çdo lindje, e mrekullueshme

Shumë e shumë njerëz të mëdhenj e të thjeshtë, e përshkruajnë lindjen e një fëmije si një mrekulli të vogël. Dhe sa më shumë mësojmë për sekretet...

Pyetje provokuese

Filozofi Ravi Zacharias po fliste në një emision radioje për besimin e tij, kur mori nga një radiodëgjuese një pyetje provokuese: “A kam unë të drejtë të abortoj...

Ti më njeh, o Zot!

Ti më ke hetuar, o Zot, dhe më njeh. Ti e di kur ulem dhe kur ngrihem, ti e kupton  nga larg mendimin tim. Ti e...

Jeta është e shenjtë

Rrethanat e lindjes së Jezusit nuk ishin të gjitha pozitive. I shtyrë nga frika, mbreti i vendit, Herodi, u përpoq ta zhdukte fëmijën e shenjtë duke urdhëruar...

Armiku i Krishtlindjes

Historia e mbretit ambicioz që kërkoi vdekjen e Jezusit Arritjet e mbretit Herod ishin të shumta. Ai ishte një sundues i suksesshëm në kohë të vështira. Por sot,...

Të dhurosh apo jo?

Nuk u nderua ndonjëherë ai njeri që kishte marrë por ai që kishtë dhënë. Calvin Coolidge, presidenti i Amerikës Vlera e njeriut qendron te ajo cfarë ai kontribuon, jo...

Dhuroni!

• Sepse kur ndihmon njerëz në nevojë jep një shembull të mirë për fëmijët, familjen dhe miqtë e tu dhe i frymëzon ata të jenë njerëz...

KËNGË FESTIVE

Dy fjalë për këngët e krishtlindjes dhe zanafillën e tyre Festat e fundvitit kanë patur gjithnjë lidhje me këngën. Muzika e krishtlindjes dhe këngët e kësaj feste janë...

TOP AUTHORS

304 POSTS0 COMMENTS
30 POSTS0 COMMENTS
2 POSTS0 COMMENTS

Most Read