Autor

305 POSTS0 COMMENTS

A po shndërrohet ambientalizmi në një fe të re?

Shpëtimi i Njeriut Planetit Në lajme, intervistohet një grup nxënësish që flasin gjithë ankth për të ardhmen e planetit....

TEORIA E DARVINIT NXIT RACIZMIN

Teoria e Darvinit nënkuptonte se një racë do të ishte më e përparuar dhe kështu edhe superiore ndaj një tjetre. Ky koncept,...

DARVINIZMI, MBUSH 160 VJEÇ

Çarlz Darvini - “Njeriu që e bëri ateizmin të respektueshëm”. 160 vjet pas publikimit të librit “Origjina e Specieve”,...

Këpucari Papa Panov

Një histori e shkruar nga Leo Tolstoi Ishte prag krishtlindjesh dhe dritat kishin filluar të ndizeshin në dyqanet dhe...

E Mrekullueshme

Fjala ‘mrekulli’ është mënyra më e mirë për të përshkruar historinë e krishtlindjes. Në fakt, kishte disa mrekulli që përbënin krishtlindjen e...

Përse shkoj në kishë…

Janë hapur me qindra kisha në Shqipëri gjatë njëzet e ca vjetëve që kur ra sistemi ateist. Nuk pretendoj se të gjitha...

Krishtlindjet pa Krishtin

Më 25 dhjetor, festohet lindja e Birit të Perëndisë. Ardhja e tij solli dritë në një botë të errët dhe shpresë njerëzve...

Jini Mirënjohës!

Ankesa, ankesa, ankesa! E dimë që është mirë të jemi mirënjohës, por se ç’kemi ne njerëzit që na pëlqen të ankohemi kaq...

Qytet i Vogël Betlehem

Qytet i Vogël Betlehem Sa shumë i heshtur je. Yje të qetë ndriçojnë nga qiejt Mbi ty ndërsa ti fle. Në rrugët...

KUR PERËNDIA FOLI SHQIP

LIDHJA 200 VJEÇARE E KISHAVE ANGLO-AMERIKANE ME SHQIPËRINË Në vitin 1819, në kohën kur nuk kishte...

Zëvendësi im

Kur isha student në universitet pashë një pamje të cilën kurrë s’mund ta harroj; një njeri që po e çonin t’a...

Zëri i Dyshimit

Zëri i Thomait, Dyshuesi Të gjitha planet tona u prishën. E të gjitha shpresat u...

SHTATË MËKATET E VDEKJES

Mendjemadhësia I pari nga shtatë mëkatet e vdekjes është mendjemadhësia. Ajo nënkupton nderim pa masë të...

A është e vërtetë feja?

Krishti tha: “Ky brez i mbrapshtë dhe kurorëshkelës kërkon një shenjë, por asnjë shenjë nuk do t’i jepet, përveç shenjës së...

GRIMCA

“S’ka Zot!” “S’ka Zot!” tha Volteri i famshëm. Ndonëse ai ishte shumë i njohur për sarkazmat...

TOP AUTHORS

305 POSTS0 COMMENTS
20 POSTS0 COMMENTS
2 POSTS0 COMMENTS

Most Read

8 MËNYRA QË KEQPËRDORET EMRI I ZOTIT

Emri ka rëndësi. Edhe pse në kohët moderne nuk ka shumë formalitete në marrëdhëniet midis njerëzve, prapë se prapë, emri ka rëndësi....

TË LUMTË DORA E VOGËL

Shpresojmë t’i shikojmë fëmijët së shpejti të ulur në bangat e shkollave, dhe ata nxënës që hyjnë në klasën e parë të...

EPO, SI TË DUASH

Nuk jam racional, sepse besoj në ekzistencën e botës frymërore.Jam naiv, sepse besoj se ia vlen t'u bësh të mira të tjerëve.Kam...

SHËN SOFIA

Dy fjalë. Një fjalë drejtuar atyre që do të shkojnë të falen te Hagia Sofia ditën e premte. Edhe një tjetër...