Na rroftë viti 1967!

Në vend të Perëndisë, Partia Në vend të Frymës së Shenjtë, fryma e Revolucionit Komunist Në vend të adhurimit të hyjnisë, «Lavdi Marksizëm-Leninizmit» Në...

Përse e luftoi fenë komunizmi?

Arsyeja qendrore e kësaj fushate lidhej pa dyshim me botëkuptimin komunist, i cili nuk përputhej me botëkuptimin fetar. Feja, duke predikuar ekzistencën e botës qiellore, përbuzte realitetin tokësor...

Zëri i 67-ës

“Do të gjejmë lumturinë tonë te partia dhe jo tek feja e zoti” Lufta kundër fesë u shoqërua me një propagandë të fuqishme antifetare nga strukturat...

Reflektim

Ç’marrëzi! Çfarë çmendurie! U bëmë ne të mohojmë Zotin? Guxuam ne të hedhim poshtë atë që na krijoi! A e mohon njeriu babanë e tij? Apo e mohon nënën? Megjithatë, ne...