“Jam Ateist!”

Një student i ri dhe i shkathët më mbërtheu dhe me bindje e me pasion më foli për cështjet e filozofisë dhe të fesë duke...

Na rroftë viti 1967!

Në vend të Perëndisë, Partia Në vend të Frymës së Shenjtë, fryma e Revolucionit Komunist Në vend të adhurimit të hyjnisë, «Lavdi Marksizëm-Leninizmit» Në...

Zëri i 67-ës

“Do të gjejmë lumturinë tonë te partia dhe jo tek feja e zoti” Lufta kundër fesë u shoqërua me një propagandë të fuqishme antifetare nga strukturat...

Përse e luftoi fenë komunizmi?

Arsyeja qendrore e kësaj fushate lidhej pa dyshim me botëkuptimin komunist, i cili nuk përputhej me botëkuptimin fetar. Feja, duke predikuar ekzistencën e botës qiellore, përbuzte realitetin tokësor...